PEKARČEK & SLAŠČIČARČEK

kruh

Portal Pekarček & Slaščičarček je namenjen vsem pekom in slaščičarjem, ki jim je veselje do tega cenjenega in kreativnega dela! Na tem portalu bomo objavljali vaše recepte in kreativnosti ki jih boste ustvarjali tekom vašega vsakdana!

 

 

 

 

RECEPT

KROFI Z MARMELADO

Za 16 krofov potrebujemo:

 

500 g navadne  bele  moke  in  moka  za  posipavanje

8 g  masla  ali  margarine

90 g  sladkorja

8 g  suhega  kvasa

2  stepeni  jajci

90  ml  mlečnega  mleka

90  ml  mlačne  vode

Sončnično  olje  za  mazanje  in  cvrenje

150 g  malinove  ali  marelične  marmelade

125  g  sladkorja  v  prahu

2  žlici  mletega  cimeta

 

 

 

1. Moko presejemo v veliko skledo. Dodamo maslo in pregnetemo s prsti, da dobimo krušnim drobtinam podobno zmes. Primešamo sladkor in kvas. Na sredi suhih sestavin naredimo jamico in vanjo zlijemo jajca , mleko, in vodo. Zamesimo gladko testo.

2. Veliko skledo na tanko namažemo z oljem. Testo gnetemo, dokler ni gladko in prožno. Oblikujemo ga v okroglo kepo in položimo v skledo. Pokrijemo ga z naoljeno folijo in postavimo na toplo, tam naj vzhaja 60 -90 minut da dvakratno naraste.

krof pustni krofi z marmelado

 

3. Testo zvrnemo na rahlo pomokano desko in ga pregnetemo s pestmi. Gnetemo ga še 2 - 3 minute, da postane gladko.

4. Testo razdelimo na 16 kosov. Vsak kos oblikujemo v kroglo in ga narahlo sploščimo. Krofe napolnimo z marmelado. Nato jih zložimo na naoljena pekača pokrijemo z naoljeno folijo in za 30 minut postavimo na toplo, da vzhajajo.

5. Olje v cvrtniku segrejemo na 160°C . Krofe cvremo v več obrokih po 5 minut, da dobijo zlato skorjo. Pečene popivnamo s papirnatimi brisačami. Potresemo jih z mešanico sladkorja in cimeta ter takoj ponudimo.

 

 

 

<< NAZAJ NA RECEPTE